3 Eylül 2015 Perşembe

ÖĞRETMENLİK ÜZERİNE...




Öğretmenlik aşktır,sevgidir,emektir. Anadolu kokar. Yunustur. Anadolu kokar.  Veyseldir, Karacaoğlandır öğretmenlik.
Öğretmen umuttur, bir ülkenin geleceğinde tebeşir tozudur, ellerde ve kalplerde nasırlaşan.
Öğretmenlik sabahları bizi güleryüzlü selamlarıyla çekingen tavırlarıyla günaydınlarla karşılayan, tatillerde ‘’ hocam bir isteğiniz var mı? Sizi çok özledim, sesinizi duymak için aradım, hocam siz isteyin dünyayı getiririm ayaklarınıza, ve annem bir siz iki’’ diyerek telefon açıp samimiyetine inanandığınız sizi ağlatan duygu dolu öğrenci sözleridir.
Öğretmenlik sanatçılıktır. Resimlerinde, müziğinde, şiirinde,  sesinde öğrencisini sadece öğrencisini anlatır her daim.
Öğretmenlik, bu cennet vatanının cehalete, kötülüğe, tembelliğe karşı cengi ve müthiş zaferidir.
Okullardaki tüm hastalıkların,kötü alışkanlıkların, bencilliklerin sevgisizliğin, kötülüklerin,  zehirlerin yegane ilacıdır öğretmenlik.
Bizleri yetiştirenlerin okutanların vefası, sonsuz duasıdır. ’’Toprağınız  toprağım, suyunuz suyum, çocuklarınıza bir ışık bir anne olacağım’’ diyen köy öğretmenlerinin sözüdür. Fatih’ in hocası Akşemseddin’ e duyduğu saygısı, heyecanı  ve  sonsuz temayülüdür.
Bütün mesleklerin anası, kaynağı  rehberidir. GİDE’nin ‘’sevmekten sonra en büyük mutluluk sevgiyi itiraf etmektir’’  sözünü  içselleştirip öğrencisine ‘’SENİ SEVİYORUM’’ deme  cesaretini göstermektir.
Koridorlardaki,  sınıflardaki taze duruşlardan, taze gülüşlerden,  genç bakışlardan, ülke geleceğinden neşe duymak, ümitli olmaktır öğretmenlik.
Gururumuzun, canımızın,  herşeyimizin  Peygamberimizin mesleğini unutmamaktır. Bize bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olmaktır.
Başöğretmenimizin  Atatürk’ümüzün ’’Bütün ümidim gençliktir’’ sözünün izninde ülke geleceğini oluşturacağımız, şekillendirip, biçimlendireceğimiz  öğrencilerimizle daha nice güzelliklerde, sevgilerde hemhal olma ümidiyle bir araya gelme coşkusudur.
Köy öğretmenimiz  Şefik SINIĞIN  ’’Bana çiçek getirin,dünyanın bütün çiçeklerini buraya getirin’’  sözünü son sözünü diyebilmektir öğretmenlik.
Mesleğimin sevgisi,  saygısı ve vefası ile hepinizi selamlıyor bu cennet vatanının öğretmeni olmaktan gurur duyuyorum.
                                                                                                                            
MERAY FİLİZ  (Felsefe Öğretmeni) (Alıntıdır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder